Wednesday, May 16, 2007

Are you smarter than a 5th grader?

Have you seen the new show called "Are you smarter than a 5th grader?" I was reading about it online and looked up a sample quiz to annoy you with. I listed the answers for you below.

1. What is the fastest bird on foot?

A. Flamingo
B. Penguin
C. Emu
D. Ostrich
E. Turkey


2. What planet is closest to the sun?

A. Venus
B. Earth
C. Mercury
D. Mars
E. Jupiter


3. Which of the following is NOT one of the Great Lakes?

A. Alberta
B. Huron
C. Michigan
D. Ontario
E. Superior


4. A heptagon is a shape with how many sides?

A. 4
B. 6
C. 7
D. 8
E. 9


5. How long is one regular term for a U.S. Representative?

A. 1 year
B. 2 years
C. 3 years
D. 4 years
E. 6 years


6. What is the compound word in this sentence? -- The bus
driver took an alternate route to the airport.

A. Driver
B. Alternate
C. Route
D. Airport


7. Which of the following states is NOT on the Gulf of
Mexico?

A. Georgia
B. Texas
C. Florida
D. Alabama
E. Louisiana


8. What is the lowest prime number?

A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
E. 5


9. On what continent is the chimpanzee's natural habitat?

A. South America
B. Asia
C. Africa
D. Australia


10. What is the largest South American country by area?

A. Argentina
B. Brazil
C. Chile
D. Mexico
E. Peru


11. Which one of the following states is NOT part of the
Four Corners?

A. New Mexico
B. Utah
C. Colorado
D. Nevada
E. Arizona


12. Who was the first person to step foot on the moon?

A. Neil Armstrong
B. Edwin 'Buzz' Aldrin
C. John Glenn
D. Sally Ride
E. Alan Shepard


13. 'Carefully' is an example of what type of word?

A. Adjective
B. Noun
C. Verb
D. Adverb


14. What animal classification is a turtle?

A. Amphibian
B. Fish
C. Reptile
D. Mammal


15. In the northern hemisphere, in what month is the
autumnal equinox?

A. August
B. September
C. October
D. November


16. Emma has 2 yard sticks. She also has a 12-inch ruler.
She laid them end-to-end in a line. How many feet long is
the line?

A. 3 Feet
B. 5 Feet
C. 7 Feet
D. 9 Feet
E. 11 Feet


17. Inca civilizations were concentrated on what continent?

A. South America
B. Africa
C. North America
D. Asia
E. Europe


18. What state is the Grand Canyon in?

A. California
B. Arizona
C. North Dakota
D. New Mexico
E. Utah


19. Who was the first president of the United States?

A. John Adams
B. Abraham Lincoln
C. Thomas Jefferson
D. George Washington



P.S. I missed 4. Post how many you missed in the comments section below.



+---------------- 5th Grader Quiz Answers -----------------+

1. What is the fastest bird on foot?
Answer: Ostrich


2. What planet is closest to the sun?
Answer: Mercury


3. Which of the following is NOT one of the Great Lakes?
Answer: Alberta


4. A heptagon is a shape with how many sides?
Answer: 7


5. How long is one regular term for a U.S. Representative?
Answer: 2 years


6. What is the compound word in this sentence? -- The bus
driver took an alternate route to the airport.
Answer: Airport


7. Which of the following states is NOT on the Gulf of Mexico?
Answer: Georgia


8. What is the lowest prime number?
Answer: 2


9. On what continent is the chimpanzee's natural habitat?
Answer: Africa


10. What is the largest South American country by area?
Answer: Brazil


11. Which one of the following states is NOT part of the Four
Corners?
Answer: Nevada


12. Who was the first person to step foot on the moon?
Answer: Neil Armstrong


13. 'Carefully' is an example of what type of word?
Answer: Adverb



14. What animal classification is a turtle?
Answer: Reptile


15. In the northern hemisphere, in what month is the autumnal
equinox?
Answer: September


16. Emma has 2 yard sticks. She also has a 12-inch ruler.
She laid them end-to-end in a line. How many feet long is
the line?
Answer: 7 Feet


17. Inca civilizations were concentrated on what continent?
Answer: South America


18. What state is the Grand Canyon in?
Answer: Arizona


19. Who was the first president of the United States?
Answer: George Washington

2 comments:

Allen said...

I missed 0, does that mean I should go on the show?

Anonymous said...

0